• Is de maximale verhoging met - of + inderdaad maar 2,5 graden

    Gesteld op 20-10-2017 om 13:04 in forum Nefit Moduline 30 Misbruik melden
    • Dat klopt. Maar wat beoogt u te bereiken met 2.5 graad verhoging?

      Als u met 2.5 graad verhoogt, verspilt u een enorme hoeveelheid energie, warmte en CO2 uitstoot.

      De klokthermostaat gaat dan als een speer opwarmen. Want hij moet in 10 minuten 2.5 graad overbruggen en opwarmen. Soms even een pauze van de thermostaat, maar vervolgens weer als een gek opwarmen. Uw gasmeter draait overuren in turbosnelheid. En uw energierekening ook!

      Ik heb vele metingen bij mij thuis gedaan.

      Ik ben tot de conclusie gekomen, dat een halve graad stijging in de ochtend al meer dan voldoende is voor een behaaglijk gevoel bij het opstaan in de ochtend. Een hele graad wordt voor mij al te warm en is alleen maar energieverspilling.

      De thermostaat 2.5 graad hoger zetten geeft ook niet meer warmte dan die halve graad. Mijn radiatoren kunnen namelijk de hoge warmte niet kwijt. Maar die heb ik ook niet nodig. Die halve graad is voor mij meer dan voldoende!

      Bijkomend voordeel is, dat de thermostaat al heel snel ‘het eindpunt’ van de halve graad stijging bereikt. Vervolgens gaat de thermostaat al weer in een lager tempo stoken en vooral ook moduleren. Vooruitkijken voor het opwarmen. Zo zuinig mogelijk stoken!

      Probeer het eens!
      Geantwoord op 20-10-2017 om 14:30

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Wat ik nog vergeet over mijn metingen is, dat in een gemiddeld geïsoleerd huis (met de gordijnen dicht!) de temperatuur in de nacht nooit meer daalt dan met 1.5 graad.

      Het is dus nooit koud in onze huizen, wellicht wel wat fris. Ook wordt het nimmer kouder dan 18.5 tot 19.0 graad.

      Dat past precies in mijn visie om ’s morgens nooit hoger te stoken dan een halve graad hoger dan wat de thermostaat aangeeft.

      En dat gaat op jaarbasis écht dik schelen in de energienota!
      Geantwoord op 20-10-2017 om 14:44

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info