• Goedemiddag, mijn thermostaat Moduline 30 blijft constant staan op ECO (nachtstand) en wij kunnen het alleen warm krijgen door aan de temperatuurknop te draaien.
    Is hier een makkelijke oplossing voor?

    Met vriendelijke groet en dank.

    Hans Pape
    Almelo

    Gesteld op 8-1-2014 om 16:36 in forum Nefit Moduline 30 Misbruik melden
    • Het is natuurlijk niet de bedoeling van je alleen de programmeerknop gebruikt, maar juist de thermostatische werking met de schakelpunten.

      Heb je wel meerdere schakelpunten? Dat kan je zien door te draaien aan de programmadraaiknop. Zo niet, dan moet je schakelpunten invoegen. Of eventueel een reset doen.

      Dit alles staat goed omschreven in de gebruikershandleiding. Zoek met CTRL F de onderwerpen ECO, schakelpunt en reset. Je gaat dan vanzelf naar alle onderwerpen ECO etc.

      In het algemeen is ook aan te bevelen voor zuinig en rustiger verbruik het puntje Configuratie aanpassen onder punt 8.1. Het opwarmen gaat dan veel gelijkmatiger en bij een lagere temperatuur, maar wel wat langzamer.


      Geantwoord op 9-1-2014 om 12:56

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Goedemorgen,
      heb ondertussen een reset gedaan door de thermostaat er af te halen, dan krijg je immers vanzelf een reset, maar hij blijft terug vallen in de ECO stand. (nachtstand)
      De thermostaat heeft ook geen of nauwelijks schakelpunten meer, invoegen reageert het ook niet meer op. Hoe kom ik van die eco stand af, want als die er op blijft staan krijg ik geen beginstand op het display.
      Kan helaas geen ctrl F doen, want ik heb een imac pc.
      Bedankt alvast.

      Hans Pape
      Geantwoord op 10-1-2014 om 10:36

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Hoi Hans,

      Ik proef een beetje twijfel bij je. Het lijkt me toch niet “geen of nauwelijks schakelpunten”. Het is wel of niet. Je hebt een mogelijkheid tot 70 schakelpunten, ofwel 10 per dag.

      Op blz 15 en 16 van de gebruikershandleiding staat precies omschreven hoe je schakelpunten kunt invoegen. De knoppen wel goed indrukken/loslaten en draaien. Dan zou het echt moeten lukken.

      Imac ken ik inhoudelijk niet, maar die moet toch wel een zoekfunctie hebben om te kunnen laten zoeken in documenten en websites zoals CTRL F van Windows?

      Ik bedenk me net of je wel de klok ingesteld hebt met de juiste dag en tijd. Zo niet, in punt 4.3 blz 12 is dat beschreven hoe je dat moet doen. Ik ben benieuwd!
      Geantwoord op 11-1-2014 om 20:12

      Waardeer dit antwoord (7) Misbruik melden
    • 21-4-2013
      13:039

      De potmeter kan vervvuil zijn. Onderstaande tekst is kopie van site van Nefit.

      Het maantje in het display van de ModuLine 30 geeft aan dat de thermostaat in de nachtstand staat. Ook wel ECO genoemd. Standaard staat de ECO temperatuur ingesteld op 16 graden. Wanneer u de ModuLine 30 via het klokprogramma wilt laten werken dan zal de grote temperatuurinstelknop helemaal naar beneden moeten staan (tegen de aanslag). Wanneer dit niet het geval is, zal de thermostaat denken dat u een temperatuur lager dan 16 graden instelt (16 graden). Gevolg is dat er een maantje in beeld blijft staan.

      Soms kan ook vervuiling van de interne potmeter de oorzaak zijn. Door de grote knop van de thermostaat te trekken, de potmeter schoon te blazen en daarna de instelknop er weer op te klikken is veelal het probleem verholpen
      Geantwoord op 4-4-2014 om 12:09

      Waardeer dit antwoord (43) Misbruik melden
    • Dankjewel voor het posten, hetzelfde irritante probleem soms wel soms niet nachtstand overdag.
      Probleem lijkt hiermee opgelost. Geantwoord op 13-11-2022 om 13:19

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Ik heb het zelfde probleem, ik krijg die grote knop er niet af. Is het de bedoeling die er gewoon keihard van af te trekken? Geantwoord op 28-11-2022 om 06:13

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • bij mij krijg ik de knop er ook niet af , moet deze op een of andere stand staan voordat de knop er af kan of gewoon doortrekken Geantwoord op 4-11-2023 om 14:46

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info