• Waarom functioneert de aanwarmvervroeging van de Nefit Moduline 30 met modulerende ruimteregeling niet?

    Conform het instructieboek staat de aanwarmvervroeging op 1 (=ja). Voor de aanwarmvervroeging slaat de ketel pas aan op het ingestelde tijdstip. Vervolgens blijft de thermostaat doorverwarmen tot 62 graden. Gemeten op de radiator 35 graden. De maximum temperatuur op de cv-ketel heb ik al lager gezet. Nu zet ik na ca. 10 minuten de thermostaat handmatig een halve graad lager zodat de ketel afslaat. Op de radiator wordt dan ca. 30 graden gemeten. Na ongeveer een kwartiertje is de temperatuur op de thermostaat ook gestegen en moduleert deze dan verder goed. Handmatig ingrijpen zou niet nodig moeten zijn. Daarvoor is het systeem.

    Gesteld op 20-1-2013 om 12:41 in forum Nefit Moduline 30 Misbruik melden
    • Antwoord van Nefit

      Er zijn een paar dingen te bedenken waarom de aanwarmvervroeging niet zou werken, mogelijk kunt u dit eens nagaan.

      - voor de nachttemperatuur moet "eco" in het klokprogramma ingesteld staan.
      - de aanwarmvervroeging werkt alleen bij een ruimteregeling en niet bij een weersafhankelijke regeling of een combinatie van weersafhankelijk en ruimteregeling.
      - er mag na het laatste schakelpunt s'avonds (dus de overgang naar de Eco) geen wijziging meer aan de thermostaat zijn gedaan (even hoger of lager zetten).

      Met vriendelijke groet,

      Jacqueline Kooiman
      Consumentenservice

      Nefit
      Postbus 3
      7400 AA Deventer
      www.nefit.nl

      Tel. +31 570 67(8500)
      Fax. +31 570 67(8586) Geantwoord op 21-1-2013 om 12:01

      Waardeer dit antwoord (5) Misbruik melden
    • bij mij wordt voldaan aan de genoemde drie voorwaarden en toch werkt de aanwarmvervroeging niet.
      Zijn er nog andere tips?
      grt. Cok Geantwoord op 14-1-2016 om 10:52

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • Wij zijn ook al maanden bezig maar wat we ook proberen ........ Hadden we net zo goed gewoon de oude thermostaat kunnen houden, jammer ;-( Geantwoord op 16-2-2016 om 06:13

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Ook ik het de Nefit Easy, gekocht in 2020, e.e.a. gecombineerd met vloerverwarming. Tot op heden krijg ik, ondanks alle (handleidingboekjes-) tips van Nefit de aanwarmvervroeging NIET aan het werken. Het lijkt alsof hij het verkeerde schakelpunt pakt, of, hij niet 'leert' hoe snel de ruimte opwarmt/afkoelt om dit te verrekenen met start van opwarming. Ondank dat hij mooi uitziet, begin ik het idee te krijgen dat dit een produktfout is (software??), en daarmee een 'dure' aan/uit thermostaat. Hoe dan ook, ik verwacht van Nefit een analyse en reactie. Geantwoord op 5-11-2020 om 21:18

      Waardeer dit antwoord (11) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info