• Dag allemaal!

    Bij het scrollen hier en in de handleiding kwam ik dit niet tegen. Dus eens kijken of hier een antwoord te vinden is.
    Sinds een paar weken deze humax met een smart televisie. Tevreden over beide producten.
    Alleen bij het aanzetten krijg ik elke keer 'sneeuw'. De humax lijkt te werken, want zie naam zender op display staan. Op tv melding dat ik geen of zwak signaal heb. Probleem is simpel op te lossen door op 'source' te klikken op afstandsbediening televisie. Dan hdmi1 selecteren en hop beeld is terug. De bron lijkt telkens automatisch ingesteld te zijn op tv ipv hdmi.
    Wie weet de oplossing?

    Gesteld op 30-10-2014 om 21:07 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Dag,

      Dit is wel genoemd, want dit een zeer veel voorkomend 'probleem'. Veel apparaten, en ook de Humax decoders, ondersteunen geen CEC via HDMI, wat dus inhoud dat je altijd even de juiste ingang op de Tv handmatig dient te selecteren. Op sommige Tv's heeft de fabrikant ervoor gekozen, bij het inschakelen van de Tv automatisch een HDMI ingang te selecteren, maar sinds de komst van CI modules doet men dat vaak niet meer. Dat houdt dus in dat bij apparaten, aangesloten middels HDMI, doorgaans handmatig de juiste ingang geselecteerd dient te worden.

      Maar daarvoor is ook vaak een oplossing voorhanden, die men als winkelier als fabrikant niet zo snel prijsgeeft, n.l. de zogenoemde 'Hotelmode' of soortgelijk, waarbij je zelf een ingang kan toewijzen, welke wordt geactiveerd als de Tv wordt ingeschakeld. Ik gebruik dit zelf al geruime tijd en dit werkt uitstekend.

      Googel daarvoor even op "Hotelmode --> merkt Tv" en verander alleen deze instelling! Blijf absoluut af van Remote lock en Button lock!! Maar eerstgenoemde instelling is veilig en zeer snel te realiseren.

      PS: Sommige Tv's beschikken niet over deze optie en dan zit er niets anders op dan handmatig het juiste kanaal in te stellen, hetgeen bij veel merken op een andere wijze dient te geschieden.

      Mvg. Willem.
      Geantwoord op 30-10-2014 om 23:06

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • PS:

      Je schrijft: "De bron lijkt telkens automatisch ingesteld te zijn op tv ipv hdmi".

      Niet de BRON is ingesteld op Tv, maar de Tv kiest bij het opstarten voor Tv en niet voor HDMI. Zoals gezegd is dat wel logisch, daar men ook vaak met een CI module werkt en het dan juist lastig als de Tv opstart met een HDMI ingang.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 30-10-2014 om 23:09

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Bij de Smart tv's van Philips kan je in de instellingen de voorkeursingang vastleggen in het menu. Je kunt daar ook ingangen afsluiten zodat deze niet gebruikt worden zoals bv de ci module als je die niet gebruikt. De smart tv's hebben ook een standby/spaar stand dus als deze ineens uitschakelt is het , als u de instellingen die Willem hier vaak noemt met energiebesparing en standby gebruikt en uw tv toch ineens uit schakelt is uw tv de "boosdoener"en niet de Humax.. Als u een smarttv van philips heeft schakelt deze de volgende keer weer naar het ingangssignaal wat het laatste is gebruikt, wellicht handig om te weten, dus heeft u direct weer uw HUMAX signaal te pakken, Behalve als u natuurlijk de Humax pas inschakelt nadat u de tv heeft aangezet want dan is er nog geen signaaal
      Aad Korver Geantwoord op 31-10-2014 om 20:14

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • @ Margreet,

      Samsung heeft inderdaad een Hotelmode, welke hier is te vinden:

      Klik op deze LINK (pagina 2)

      MAAR LET OP! Controleer dit even door te zoeken op 'Hotelmode Samsung --->Type' daar er meerdere mogelijkheden zijn en ik zo dus niet kan aangeven welke je dient te gebruiken. Bovenstaande (link) is veel gebruikt, maar wees ervan verzekerd of dit ook voor jou Tv geschikt is!

      Ik had eerder een ander bericht geplaatst, maar heb dat verwijderd, daar ik daarvan niet zeker was.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 31-10-2014 om 23:18

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag,

      Googel dan eens op 'Hotelmode Samsung --->en het type Tv (typenummer)' Het moet mogelijk zijn, maar via het gewone menu gaat het sowieso niet lukken.

      Plaats anders even het Typenummer hier, dan zal ik nog eens kijken of ik het juiste kan terug vinden, al ging ik er een beetje vanuit dat het voorgaande zou werken bij alle typen. Als ik het typenummer heb en niets vind, bel ik anders wel even met Samsung. Ik spreek ze vaker, dus hoop op hun medewerking.

      Heb je overigens al geprobeerd of het wel werkt als je de toetsen zeer snel achter elkaar indrukt? Dat is n.l. wat ik vaak lees. Dus wel één voor één, maar snel achter elkaar.

      mvg. Willem. Geantwoord op 1-11-2014 om 22:41

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Ik kom bij zoeken al 6 manieren tegen, waaronder deze:

      "With the TV in standby. On the remote, press Mute followed by 1, 1, 9, Enter in sequence.
      Samsung LCD Monitor Service Menu Instructions".

      Hier zou de Tv dus stand-by moeten staan, maar neem geen onnodige risico's.

      Had net al wat andere opties geplaatst, maar daar ik niet zeker ben of dat bij jou gaat werken heb ik die verwijderd. Ik speel liefst op zeker.

      Mvg. Willem.
      Geantwoord op 1-11-2014 om 22:48

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Helaas nog geen succes gehad. En natuurlijk kan ik nergens de aankoopbon meer vinden waar het type nummer op staat. De handleiding is een algemene voor Samsung led tv's.
      Via het menu komt ik apparaat naam tegen. Samsung led 40. Dat is het enige dat ik tot nu toe heb.
      Dit gaat denk ik al niet meer over de humax. Maar over de samsung.
      Bij de toetsencombinatie (met samsung afstandsbediening) reageert tv bij het indrukken van de 1 alsof ik dan de tv wil aanzetten. Dan sneeuw dus. Maar geen menu.
      Dit is wel 'irritant'. Ik ben echt niet dom. Maar heb het gevoel dat ik iets heel simpels fout doen. Geantwoord op 2-11-2014 om 22:00

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info