• Humax 5200 aangeschaft, maar kennelijk niet alle kabels goed. Als ik op tv portal druk, verschijnt:" controleer internetverbinding en probeer opnieuw. Wat deed ik verkeerd? Wie kan me helpen? Ik kon met mijn vorige kastje wel uitzending gemist enz. kijken. Wie helpt?

    Gesteld op 9-10-2014 om 00:14 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Dit is recent nog ter sprake gekomen op dit onderwerp. Humax decoders, sturen, anders dan veel andere decoders, de informatie n.l. via Internet naar de provider en niet via de kabel. De ontvangst loopt wel via de kabel, maar als je dus gebruik wilt maken van ITV dien je de decoder aan te sluiten op het Internet. Als je de decoder opneemt in je netwerk kun je tevens bestanden delen. Het maakt niet uit of je Internet via een andere provider betrekt. Hieronder zie je hoe je decoder opneemt n je netwerk, maar met even zoeken vind je hier absoluut meer info. Door bij de zoekfunctie één zoekwoord in te vullen zie je berichten met dat onderwerp.

      Mvg. Willem.

      Klik op deze LINK

      Geantwoord op 9-10-2014 om 00:21

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • PS:

      Je kan het best met een Lan kabel werken. Alleen als dat echt niet mogelijk is kun je een dongel gebruiken, maar een kabel is altijd nog het zekerst. Als je wel een dongel gebruikt, zorg dan dat verzender en ontvanger elkaar kunnen 'zien'. Zorg ook dat de dongel niet tussen de kabels hangt, door b.v. een verlengkabeltje te gebruiken.

      Met informatie in het vorige bericht bedoelde ik dat de Humax decoders hun opdrachten verzenden via Internet. Indien je een signaal versterker gebruikt is een retour geschikt exemplaar dus niet nodig.

      Gr. Willem. Geantwoord op 9-10-2014 om 00:28

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Op de Wi-Fi module van Humax doet de interactieve TV Portal het wel maar niet via het bekabelde netwerk. Waarom dit zo is geen idee.
      Het netwerk werkt dan prima en kan ook alles zien van mijn netwerk op de Humax en ook de bestanden overzetten naar 1 van onze PC's >
      Alleen Interactieve TV werkt niet alleen met de WI-Fi module van de Humax. Geantwoord op 15-11-2014 om 14:18

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Het moet ook werken met een Lan-kabel, maar omdat ik niet veel info lees, weet ik zo niet waarom dat in jou situatie niet werkt. Maar goed, als het via en Dongel goed werkt, kun je dat natuurlijk gewoon zo laten. Wil je bekabeld werken, dan is het raadzaam de modem en de decoder even spanningsloos te zetten, en de decoder terug te stellen naar de fabrieksinstellingen, deze opnieuw te installeren zonder daarbij de Internet instellingen te maken en deze pas in te voeren als de decoder weer gewoon beeld weergeeft. Maar nogmaals, werkt de dongel goed, dan gewoon zo laten. Het kan overigens ook zo zijn dat het modem moet worden aangepast voor gebruik met de kabel, maar daar er zoveel modems/routers zijn, kan ik dat zo niet met zekerheid zeggen.

      Gr. Willem. Geantwoord op 15-11-2014 om 18:56

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Heeft u de Lan kabel van de humnax wel direct verbonden naar De router/ modem van ziggo.
      Als u de lan kabel via een ander apparaat aansluit gaat dit namelijk niet lukken , tenzij met veel verstand van zaken. Geantwoord op 15-11-2014 om 19:21

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Misschien beter als uw thuissituatie goed beschreven is. Veel modems van Ziggo hebben geen (draadloze) routerfunctie, zoals vorige beantwoorder wel laat denken. Dan is er sprake een aparte router.
      Dus graag even een overzicht van de netwerkapparaten.
      groet,
      Theo Geantwoord op 16-11-2014 om 08:35

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Voor de vraagsteller van 15-11-2014 14:18-->

      Wellicht een rare vraag, maar is de kabel die je gebruikt wel in orde? Het zal niet de eerste keer zijn dat er ergens wat mis bij een van de stekkers.

      Mvg. Willem.

      Geantwoord op 16-11-2014 om 12:57

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Theo,

      Ik laat het nog wel even staan. Maar ik vraag me af of die laatste vraag van de oorspronkelijke vraagsteller is of dat er 'een vraag in een vraag is gesteld'. Heb overigens wel wat berichten verwijderd, omdat men vaak weer verzaakt nog even wat meer info te geven of de afloop te plaatsen. Jammer. Als het om punten gaat die eerder zijn besproken, haal ik deze dus maar weg. Het is niet anders. Wat ik alleen niet begrijp, is dat er ook mensen zijn die eerst keurig reageren, beloven nog even de afloop te plaatsen en ineens spoorloos lijken te zijn, en daar heb ik wel wat moeite mee. Je steekt er toch veel tijd en energie in. Maar goed, er zijn ook rubrieken waar nagenoeg niemand reageert of even op het duimpje klikt... Is triest, maar ik probeer toch maar vol te houden.

      Fijne avond.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 16-11-2014 om 19:44

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info