• ik wil een daalderop duo boiler aanschaffen maar heb niet altijd genoeg capaciteit op een1 groep als ik ook mijn wasmachine wil gebruiken .Kan ik deze boiler dan zo gebruiken dat ik hem alleen verwarm op de lage stand en en als ik een keer sneller warm water nodig heb deze handmatig tijdelijk op de hoge stand kan zetten ,uiteraard wel alleen als de wasmachine is uit geschakeld

    Gesteld op 13-10-2024 om 16:16 in forum Daalderop Duo Misbruik melden
    • Hallo een duo boiler bestaat uit een vat met 2 verschillende verwarmingselementen.
      1 met laag vermogen (normaal vroeger nachtstroom)
      2 met hoog vermogen deze werkt via de timer op het apparaat.
      Uw vraag betreffende de combi met een groep van de wasmachine.
      Dit hangt af van welke boiler u koopt. Indien u doorklikt naar handleiding vindt u op blad 5 een overzicht van de duo boilers.
      zo heeft een duo van 30 liter:
      - een klein verwarmings element van 450W en
      - een groot verwarmings element van 1950W.
      Als u geen nachtstroom heeft en u sluit deze boiler zowel op de nacht en dag aansluiting de bruine fase draad aan dan staat de boiler dag en nacht aan met 450W. Dit hoeft geen probleem te zijn in combinatie met een wasmachine van 2000W tot 2200 W (samen 2200 + 450 = 2650W delen door 230V = 11,5 A (Ampère).
      Neemt u echter een grotere boiler dan is het vermogen ook groter van zowel het 1e laagvermogen element als de 2e hoog vermogen element.
      Een zekering is maximaal 16A voor een wasmachine en mag maximaal 80% continu belast worden.
      Het is dus raadzaam om niet boven de 80% van 16A = 12,8A is 2944W uit te komen.
      Dit betekend voor u een boiler van maximaal 50 liter.
      Het is overigens niet raadzaam om de boiler op dezelfde groep te zetten. Veiliger is het om een groep bij te plaatsen.
      Mocht dit echt niet kunnen dan kunt u een zogenaamde 1-0-2 schakelaar er tussen zetten dat u de keuze heeft wasmachine of boiler dan kunnen ze nooit beide gelijktijdig gebruikt worden.
      Normaal wordt de klok alleen gebruikt (in de vroegere situatie toen nachtstroom nog bestond) als de boiler leeg was overdag (dus koud) dan kon de klok je toch nog snel warm water maken. Maar als je element 1 altijd aan hebt moet je beide elementen optellen qua vermogen.
      Dan is een dus boiler van b.v. 80 liter al een probleem omdat deze dan continu 16A gezamenlijk kan vragen voor element 1 en 2. dan komt u al aan een automaat van 20A en een kabel van 4mm2 minimaal en een eigen groep.
      Dus uw vraag is helaas wat algemeen we weten niet welke duo boiler u in uw gedachten heeft.
      Geantwoord op 13-10-2024 om 20:34

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info